Brew Guide: Matcha

Tämä ajaton ja tyylikäs juoma on nyt ottanut paikkansa makumaailman valokeilassa. Vastaavaa ei ole. Matchassa pääset nauttimaan vihreän teen lehdistä täydellisesti. Juomme matcha-klassikkomme sekä kuumana tai kylmänä maidon kanssa. Matcha ei ole vain uskomattoman maukasta, vaan se on myös täynnä antioksidantteja ja yksi terveellisimmistä teenä nautittavista asioista.

kuppi tai Matchawan bowl
1,5 g matchaa
80 g vettä
Chasen Matchavisp

1. Lämmitä kulho – Täytä matcha-kulho noin 1/3 kuumalla vedellä. Sitten paikka Jahti, eli tiettyä tulitikkuvispilää, kulhoon vispilän kärkien pehmentämiseksi. Kaada kuuma vesi pois, kun kulho on tarpeeksi kuuma. Kuivaa sitten kulho ja aseta vispilä kulhon sivuun.

2. Punnitse matcha – Tarvitset 1,5 g matchaa, se on noin teelusikallinen. Suosittelemme siivilöimään matchaa mahdollisten kokkarien poistamiseksi. 

3. Lisää vesi - Matchan siivittämisen sijaan voit lisätä ensin noin 10 g kylmää vettä. Kun sekoitat matchan kylmään veteen, kaikki kokkareet katoavat. Lisää sitten loput vedestä, noin 70 g vettä, jonka lämpötila on noin 80°C. Matchan lämpötila laskee jo lisätyn kylmän veden kautta juomakelpoiseksi.

4. Vatkaa matcha – käytettäväksi Jahti oikein on taidetta. Yleensä sanotaan, että haluat liikuttaa vispilää kuviolla, joka muistuttaa a W, tällä tavalla voit onnistua luomaan paksun vaahtomuovipeiton, jossa on hienoja kuplia.


MATCH LATTE 

1,5 g matchaa
Käytä vähän sokeria, jos pidät makeasta

1. Kuori kuuma maito ja kaada joukkoon vähän kerrallaan.
2. Sekoita hyvin.

ISMATCHA LATTE

1,5 g matchaa
150 g maitoa
Käytä vähän sokeria, jos pidät makeasta

1. Heitä kaikki shakeriin ja ravista hyvin.
2. Kaada lasiin jään kanssa. Voila!

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →