Brew Guide: Matcha

Matchan ajattomassa olemuksessa on jotain kerrassaan upeaa herkkyyttä ja sen hurmaava olemus yksinkertaisesti valloittaa juojansa. Matchan valmistuksessa hyödynnetään lähes koko vihreä teelehti, jonka ansiosta se suorastaan huokuu antioksidantteja. Eli hurmaavan hyvää sekä lisäksi hyödyllistä elimistölle. Me rakastamme matchaa ihan sellaisenaan sekä maidon kanssa sekoitettuna. 

Valmistukseen tarvitset:

kulho tai Matchawan bowl
1,5 g matchaa
80 g vettä
Chasen Matcha-vispilä

1. Lämmitä kulho – Täytä matcha-kulho noin 1/3 kuumalla vedellä. Laita sitten matcha-vispilä kulhoon lämpiämään hetkeksi, jotta vispilän kärjet pehmenevät hieman. Kaada kuuma vesi pois, kun kulho on lämmennyt. Kuivaa sitten kulho ja aseta vispilä kulhon vierelle.

2. Punnitse matcha – Tarvitset 1,5 g matchaa, joka on noin teelusikallinen. Suosittelemme siivilöimään matchaa mahdollisten paakkujen poistamiseksi. 

3. Lisää vesi - Matchan siivilöimisen sijaan voit lisätä ensin noin 10 g kylmää vettä. Kun sekoitat matchan kylmään veteen, kaikki kokkareet katoavat. Lisää sitten loput vedestä, noin 70 g vettä, jonka lämpötila on noin 80°C. Matchan lämpötila laskee jo lisätyn kylmän veden kautta juomakelpoiseksi.

4. Sekoita matcha – täydellisen tekniikan oppimiseen vaaditaan kärsivällisyyttä eli älä ole liian ankara aluksi itsellesi. Yleensä sanotaan, että tee vispilällä W:tä muistuttavaa kuviota, niin saat ihanan vaahdon, jossa on samettinen suutuntuma.


MATCH LATTE 

1,5 g matchaa
Lisää vähän sokeria, jos pidät makeammasta.

1. Vaahdota maito ja kaada joukkoon vähän kerrallaan.
2. Sekoita hyvin.

JÄÄ MATCHA LATTE

1,5 g matchaa
150 g maitoa
Lisää vähän sokeria, jos pidät makeammasta.

1. Heitä kaikki ainekset shakeriin ja ravista hyvin.
2. Kaada lasiin jäiden kanssa. Voila!

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →