The art of brewing cold coffee

Ei ehkä kuulosta niin vaikealta valmistaa kupillinen kylmää kahvia. Mutta se voi itse asiassa olla hankalampaa kuin luuletkaan. Olen varma, että olemme kaikki jossain vaiheessa juoneet kupin kahvia, joka on jätetty niin kauan, että se on jäähtynyt. Kylmää ja katkeraa ja hapanta. Se on suunnilleen päinvastoin kuin mitä kaipaat ja mitä todella ajattelet, kun aurinko paistaa.

Kylmä kahvi on kuitenkin uskomattoman helppo valmistaa, kun noudatat vain muutamia yksinkertaisia ​​​​ohjeita. Seuraa, niin saat parhaat vinkkini!Teksti Catrine Gyllensten

  1. Tuore kahvi. Jos minun on valittava kokonaan itse (ja teen, koska se on blogikirjoitukseni), hedelmäinen kahvi, jossa on paljon makeutta, on paras. Voit toki keittää kylmänä tummaa paahdettua kahvia, jonka laatu on kyseenalainen, mutta koska olet vielä täällä lukemassa tätä tekstiä, uskallan sanoa, että et luultavasti pidä siitä.

  2. Oikea resepti. Pelkästään kahvin keittäminen ja jään laittaminen saa aikaan vesitetyn ja mieton kahvin – ei sitä, mitä täällä haetaan. Siksi varmista, että sinulla on oikea resepti, jossa tarkastelemme lopullista kahvin ja veden (mukaan lukien sulanut jää) välinen annos.

  3. Valitse menetelmäsi. Erilaiset valmistusmenetelmät antavat sinulle erilaisen kahvikokemuksen. Kylmä juoma ei maistu yhtä hyvältä kuin jääkahvi. Ja V60:llä valmistettu jääkahvi ei maistu niin hyvältä kuin Aeropressillä valmistettu.

  4. Löydät suosikkisi. Loppujen lopuksi sillä ei ole väliä mitä ajattelen, vaan sinä juot kahvin tai tarjoat sitä, ja siksi viimeinen reseptisi on sinulle ehdottomasti paras! Kävele vähän ja katso kuinka maut muuttuvat ja mihin jäät koukkuun!


KUINKA VALIT?

Aivan oikein, sitten olemme luoneet perustan. Miten sitten keität kylmää kahvia? Jos sinulla on runsaasti aikaa, voit tehdä Cold Brew'n. Periaate on sama kuin kahvin keittämisessä, sillä pitkä aika, jonka kahvi uutetaan vedessä, tuo kaiken maun esiin. Siksi haluamme karkeaksi jauhettua kahvia, jotta uuttopinta on suuri (vastaa esim. espressoa, jossa haluamme kahvin hienoksi jauhettua ja pienen uuttopinnan, koska vesi on kuumaa ja kulkee kahvin läpi nopeasti ja paine) ja että kaikkien makujen annetaan tulla hitaasti eteenpäin. Cold Brew on kuitenkin erittäin anteeksiantava keittomenetelmä, joten jos sinulla on vain esijauhettua kahvia, sekin toimii.


Voit valmistaa kylmäkeittoa vähän mitä tahansa, painekattilassa, ämpärissä tai maljakossa. Ainoa asia on, että sinun on siivilöitävä juomasi ennen kuin voit juoda sen. Joten ehdottoman helpoin tapa on käyttää Harion Cold Brew -pulloa (kyllä, myymme sitä, saatavana myös kolmessa eri värissä), jossa on sisäänrakennettu suodatin, joten siitä tulee erittäin yksinkertainen. Jos valitset yksinkertaisimman plug and play -version, voin myös kertoa, että täytettyyn pulloon mahtuu tasan 800 g vettä, joten se on pullo, johon reseptimme perustui.


Kylmä Brew

55 g kahvia
800 g vettä


1. Jauha kahvi todella karkeaksi
2. Kaada kaikki kahvi suodattimeen (tai vain suoraan maljakkoon, jos aiot käyttää sitä)
3. Täytä kylmällä vedellä
4. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 8 tuntia (varmista, että sinulla on jonkinlainen kansi päällä)
5. Poista ja tarjoile lasissa, jossa on jäitä (muista suodattaa ensin, jos et keittänyt jotain sisäänrakennetulla suodattimella).

Tutustu myös meidän Pieni juomakirja kuten teimme baarimikkotiimin kanssa Restaurang Surfersissa inspolle järjettömän hyvillä kahvijuomilla.

JÄÄKAHVI

Jos sen sijaan olet kuuma NYT ja haluat kylmän kahvisi heti, jokin jääkahviversio on sinua varten! Asia on siinä, että korvaat osan tavallisesti haudutukseen käyttämästäsi vedestä jäällä ja haudut näin tiivistemmän kahvin jään päälle. Tuloksena on kylmä kahvi, joka on täydellisesti laimennettu.

Sanoin, että erilaiset panimomenetelmät muuttaisivat myös hieman makuelämystä. Se on totta kai. Olemme valinneet esille Hario V60:n, Aeropressin ja Chemexin osittain siksi, että ne ovat kolme yleisintä panimomenetelmää, mutta myös siksi, että ne tarjoavat hieman erilaisia ​​kuppeja.

Chemex, jossa on suhteellisen paksu paperisuodatin, antaa sinulle kevyen, puhtaan ja "suodatetun" kupin. Aeropress, jolla voit leikkiä ja muokata eri resepteillä, ja ne kaikki antavat sinulle hieman enemmän rakennetta ja mehukkaampaa. Klassinen V60-kuppi on yleensä "puhtaampi" kuin Aeropress, mutta hieman syvempi ja makeampi kuin Chemex.V60 jäällä

35 g kahvia
300 g vettä
200 g jääkuutioita

1. Valmista 200 g jäätä kannussa.
2. Jauha kahvi hieman hienommaksi kuin keitetty kahvijauhe.
3. Huuhtele suodattimen läpi ja kaada sitten vesi pois.
4. Kaada kahvi V60:een ja hauduta kuuman veden kanssa.
5. Kun kaikki kahvi on valunut astiaan, sekoita yhdessä jään kanssa.
6. Kaada kahvi lasiin, jossa on muutama jääpala. Nauttia!


Aeropress jään päällä

20 g kahvia
150 g vettä
100 g jääkuutioita mukissa

1. Valmista 100 g jäätä mukiin tai vastaavaan.
2. Jauha kahvi hieman hienommaksi kuin keitetty kahvijauhe ja kaada se ylösalaisin olevaan Aeropressiin.
3. Kaada kuumaan veteen, anna liota noin 1 min.
4. Käännä Aeropress ympäri ja aseta se jäämukin päälle.
5. Työnnä läpi. Tämän pitäisi kestää noin 30 sekuntia.
6. Kaada kahvi lasiin, jossa on muutama jääpala. Nauttia!


Chemex jään päällä

50 g kahvia
450 g vettä
300 g jääpaloja Chemexissä

1. Valmista 300 g jäätä Chemexissä, mieluiten 6 kupin kokoinen
2. Jauha kahvi hieman hienommaksi kuin tavallisesti Chemexillä.
3. Huuhtele suodattimen läpi jakaada sitten ulos vedestä.
4. Kaada kahvi suodattimeen ja hauduta se kuuman veden kanssa.
5. Kun kaikki kahvi on valunut astiaan, sekoita yhdessä jään kanssa.
6. Kaada kahvi lasiin muutamalla jääpalalla ja nauti!

Nyt toivon, että sinusta on tullut hieman viisaampi, hieman motivoituneempi keittämään hyvää kylmää kahvia ja ennen kaikkea innokas aloittamaan työt! 

 

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →