Vi har tillsammans med bartenderteamet på Restaurang Surfers tagit fram ett gäng fantastiska kaffedrinkar – och Cloud Brew är en av våra absoluta favoriter. Den vuxna varianten av en milkshake: krämig, fluffig och nästintill oemotståndlig.
Gjord på vårt julkaffe som kallbryggs till ett smakrikt koncentrat blir det här en perfekt avslutning på julbordet – eller en läskigt god drink till adventsminglet.
Om kaffet
Använd vårt julkaffe som bas och brygg det som ett cold brew-koncentrat. Allra enklast blir det med en Cold Brew Bottle från japanska Hario. Det ger en rund, söt och fyllig smak som matchar de nötiga och krämiga tonerna i drinken.
Cold Brew-koncentrat
-
75 g grovmalet julkaffe
-
575 g kallt vatten
-
Låt stå 12–16 timmar i kyl, sila och förvara kallt.
Du behöver
-
2 cl Frangelico
-
2 cl vodka
-
5 cl havredryck
-
5 cl cold brew-koncentrat
-
1 cl sockerlag
-
Löst vispad grädde
-
Hackade hasselnötter
Så här gör du
-
Skaka Frangelico, vodka, havredryck och sockerlag i en shaker med is.
-
Häll cold brew-koncentratet i ett highball-glas.
-
Fyll upp med is och slå över innehållet från shakern.
-
Toppa med löst vispad grädde.
-
Garnera med hackade hasselnötter.
Len, krämig och med perfekt balans mellan kaffe, sötma och nötighet – Cloud Brew är lika snygg som den är god.
Överkurs - klarifiera
Genom klarifiering kan du få till en sjukt oväntad drink som garanterat kommer imponera på gästerna. Använd exakt samma recept men tillsätt 1 cl citron-juice. Häll allt i en bunke, plasta in och förvara kallt i 24 timmar. Sila sedan genom ett kaffefilter (tar cirka 4 timmar), häll upp i glas och toppa med grädde och hasselnötter.
Receptet innehåller alkohol. Drick ansvarsfullt och endast om du är över 18 år.